Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Táncfórum A Tánc Világnapja tiszteletére

A Tánc Világnapját 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én táncelőadásokkal ünneplik szerte a világon. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe, amelyhez kapcsolódóan a Nemzeti Táncszínház immár nyolcadik alkalommal rendez fesztivált.

A Táncfórum, hasonlóan az elmúlt évekhez, idén is két helyszínen zajlik, a Nemzeti Táncszínházban és a Művészetek Palotájában. A programban felnőtteknek és gyermekeknek szóló előadások, néptánc, balett és kortárs tánc egyaránt megtalálhatók.
Mint eddig minden Táncfórumon, most is lesz külföldi sztárvendég, ezúttal a New York-i Shen Wei Dance Arts Tavaszi áldozat és Folding című produkcióját lehet megtekinteni. Az együttes, bár csak 2000-ben alakult, mára a világ egyik legnépszerűbb és legtöbbet turnézó tánctársulatává nőtte ki magát.
A fesztiválon természetesen helyet kapnak a hazai együttesek is. Számos premier a Táncfórumon kerül bemutatásra, így többek között Barta Dóra és Fodor Zoltán közös estje, a Budapest Táncszínház Koreográfus-vallomások, a Duna Művészegyüttes Aranyág, a Magyar BalettSzínház Gödöllő Bolero / Déjá vu / Carmen című estje is.
A hagyományokhoz híven a Tánc Világnapján, április 29-én - átadják a Magyar Táncművészek Szövetsége szakmai díjait, az Imre Zoltán Alapítvány díját, valamint Fülöp Viktor Ösztöndíjakat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szerencsés vagy ;)

(Az oldal szerkije(Lizzy), 2008.09.28 14:01)

Szia Lily!
Nagyon nagy szerencséd van mert rögtön tudok neked vissza írni!;)hisz mint a házi feledatok címü menüpontot ezt is most csináltam meg.Így mivel te rögtön írtál én meg elenőriztem, hogy milyen lett rögtön tudok írni!Köszönöm nagyon jól esik, hogy én vagyok a példaképed :DJa am LilyKe ismerlek am :D ha-ha

Köszy

(Lily, 2008.09.28 13:57)

Köszy oldal szerki naon hasznos infókat adtál!!!
Te vagy a példaképem!!!!!!!!!!!