Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép                   Példa képek    

Egy kisbalerínának vagy egy balett kedvelőnek általában csak is híres balett művészek a példaképei !!!!!                    Ilyenkor olyan táncosokra gondol az ember mint pl. Aleszja Popova.

Infók balett-művészekről:

Kép

Aleszja Popova :       Tanulmányait Győrben kezte Markó Iván és Ludmilla Cserkaszova irányítása melllett. Gyermek szereplőként fellépett a Győri-balett számtalan előadásaiban.          1989-ben a Magyar Tánművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait,ahol 1993-ban végzett Sebestény Katalin osztályában.Ugyan ebben az évben a Magyar Állami Operaházhoz szerződött.1997-től a színház magántáncosa.                        Jelentősebb szerepei :                                                                                    Petipa-Vajnonen-Csajvszkoszkij : A diótörő / Mária hercegnő             Róna-Csajvszkoszkij : Csipkerózsika / címlapszerep                              Petipa-Vámos-Csajvszkoszkij : A hattyúk tava / Odetta/Odília              Seregi-Goldmark: Makrancos Kata / Kata                                                  Seregi-Delibes : Sylvia / címlapszerep                                                         Seregi-Prokofjev : Rómeo és Júlia / Júlia                                  Lavroszkij-Adam : Giselle / címlapszerep                                                   De persze még sokmás darabban is szerepelt !

Kép

Irina Kolesnikova : Róla nem tudni sokat .                               De agy biztos ő egy nagyon ügyes fiatal táncosnő.                             

Kép

Felméry Lili : Lili még csak 17 éves, da ha táncolni kezd, egyolyan művész áll a színpadon,aki keccseségével előadásmódjával világ szerete sikert arat, hisz nem rég tért vissza Lausanneből, a belett egyik legnemesebb legismertebb legfontosabb versenyéről a Prix de lausanniről. Ahol 29 ország 157 versenyzője közül 15-18 évesek közti kategóriában ő bizonyúlt a legjobbnak !!!!!!!                                                                                            Díjai :                                                                                                                 2008 : Prix de Lausanne Nemzetközi Balett verseny-2. hely de a legjobb női balerína díj(16 éves)                                                                            2007 : 6. Nemzetközi balettverseny, Bécs-2. helyezés, és a zsűri különdíja(15 éves)                                                                                                     2006 : Magyar Táncművészeti Főiskola 12.Háziverseny - 1-ső helyezés(15 éves)                                                                                                      2006 :  Szenpétervári Nemzetközi Vaganova balettverseny-döntős(legjobb partner díj 15éves)                                                                                  2005 : Pekingi Nemzetközi Balettverseny -döntős ( Szabó Ricsi partnere 14 éves)                                                                                                            2004 : Berlini Táncolimpia - 1. hely (partnerekkel 13 éves)